governance en alignment van L&D binnen organisaties

werksessie

 

Hoe zorg je er als L&D afdeling voor dat je proactief en met de juiste (interne) klanten aan tafel zit?

Welke verantwoordelijkheden rondom het leren horen waar binnen de organisatie thuis? Wie gaat over het budget, de inhoud en wie bepaalt de didactiek?

In welke mate is het L&D aanbod van jouw afdeling een echte doorvertaling van organisatiedoelstellingen?

‘Governance’. ‘Alignment’. Van die woorden waar je spontaan jeuk van krijgt, terwijl ze toch wel echt heel erg belangrijk zijn. Waarom? Om als L&D-afdeling binnen een organisatie succesvol te zijn.

Deze werksessie leert je hoe je de samenwerking met je klant organiseert. Binnen één dag heb jij als L&D-manager antwoorden op je vragen. Het beste nieuws? Er is geen goed of fout, want iedere aanpak is op maat. En iedere aanpak heeft eigen voor- en nadelen.

Vragen die jij na deze werksessie beantwoord ziet:

  •  welke uitdagingen heb je te overwinnen om de samenwerking goed te organiseren?
  • welke vormen of modellen zijn geschikt en welke voor- en nadelen kleven daaraan?
  • welke aanpak hanteer je nu en welke aanpak is veel effectiever?

“Juist doordat er niet één waarheid is, is het samen delen, onderzoeken en experimenteren zo krachtig.”

Guus van Deelen

 

Als zelfstandige HRD professional werk ik aan vraagstukken rondom leren, talentontwikkeling, performance improvement en leiderschapsontwikkeling. Mijn van origine opleidingskundige achtergrond heeft zich gedurende mijn 17 jaar werkervaring verbreed met het gedachtegoed van continuous improvement en root cause analysis. Hierdoor bekijk ik vraagstukken op een meer holistische wijze. Mijn missie is om de vakgebieden tussen people development en performance improvement te laten samensmelten. People development wordt van oudsher gezien als een ‘cost center’, waarop bespaard wordt in minder voortvarende tijden.

Ik geloof dat het met de juiste aanpak een ‘profit center’ kan zijn, welke aantoonbaar resultaat op zowel korte als lange termijn bewerkstelligt. People development is zelden een doel op zich, maar een middel om organisatieresultaten te behalen. Het vinden van de grondoorzaak en het kunnen aantonen van de business impact staan centraal in mijn aanpak. Daarbij ontwikkel ik interventies die het verschil maken. Creatief, relevant en met aantoonbare impact.

info@guusvandeelen.nl

0031 6 39834158