Leergang voor L&D managers

Tijdens deze leergang ga je aan de slag met een aantal uitdagingen die gegarandeerd op je pad (gaan) komen:

  • hoe organiseer en positioneer je L&D om succesvol te zijn en te blijven?
  • hoe voorkom je dat L&D verandert in een afdeling die alleen de coördinatie en organisatie van trainingen verzorgt?
  • welke verantwoording neemt L&D op zich en welke verantwoordelijkheden beleg je elders in de organisatie?
  • wat kopen we in, wat maken we zelf? Welke vragen pakken we wel op? Welke niet?

Leergang voor L&D-managers

Learning & development binnen organisaties staat niet in steen geschreven, maar komt voor in verschillende vormen. Van een academie met een trainingsaanbod tot een intern consultancybureau dat projectmatig werkt aan strategische vraagstukken. Soms is het een deeltaak van de HRBP, andere keren is het een losstaande afdeling met trainers en consultants.

Je ziet: mogelijkheden, keuzes en opties genoeg. Maar welke vorm is het meest succesvol? Dat hangt sterk af van het type organisatie en het volwassenheidsniveau.

Uitdagingen van organisaties veranderen. Daarom is het belangrijk regelmatig te bekijken wat de meest passende positionering, governance en dienstverlening is en bij te sturen als dat nodig is.

De realiteit laat zien dat veel L&D-afdelingen organisch zijn gegroeid, zonder goed doordachte, onderliggende bouwtekening. Het aanbod is veranderd in een kleurrijke, maar vooral onduidelijke lappendeken. Dit zorgt voor onduidelijkheid voor de L&D-professionals én de klant. Wat doet L&D wel? Wat niet? Wie gaat er over de vorm en bij wie moet je zijn voor de inhoud? Wie regelt praktische zaken?

Deze leergang vergroot je palet en bewustzijn over de manieren waarop je het ‘L&D-huis’ goed doordacht organiseert. Je verstevigt je fundament om weloverwogen de meest passende positionering, architectuur en het beste aanbod te kiezen en zo je relevantie te verhogen. Het resultaat? Tevreden klanten, meer (positieve) impact op bedrijfsresultaten en een goed geoliede L&D-afdeling.

Iets voor jou?

Deze leergang richt zich op L&D-professionals die een leidinggevende of sturende rol hebben. Je werkt op senior- of managementniveau aan de positionering en de organisatie van L&D.

Wat je gaat doen

Je krijgt handvatten die zo concreet zijn dat je ze nog dezelfde dag kan toepassen.

Praktisch en down to earth — geen taaie theorie of wollige verhalen!

Leren van en met 12 vakgenoten uit verschillende branches: hoe zijn zaken georganiseerd en welke effecten heeft dat?

De leergang is een blended traject van 2 maanden met een afwisseling van training, webinars en ‘on the job’-opdrachten.

Data en locatie

Locatie Utrecht

  • Dag 1: 18-2
  • Webinar 1: 25-2
  • Dag 2: 10-3
  • Webinar 2: 17-3
  • Dag 3: 24-3
  • Webinar 3: 31-3

Alles vindt plaats op dinsdagen. Webinars duren van 19:00 tot 20:00 uur.

Investering

Deelname aan deze leergang is € 1.490,- (inclusief lunch en locatie, exclusief btw) Leden van Develhub krijgen 10% korting.

 

Deelnemen

Info@guusvandeelen.nl

Guus van Deelen

 

Als L&D-manager deed ik een schat aan ervaring op bij de overheid en in multinationals bij het organiseren en positioneren van L&D afdelingen. Daarnaast vullen uiteenlopende gastdocenten (van LMS-experts tot en met scrum masters) de leergang aan.

Als zelfstandige HRD professional werk ik aan vraagstukken rondom leren, talentontwikkeling, performance improvement en leiderschapsontwikkeling. Mijn van origine opleidingskundige achtergrond heeft zich gedurende mijn 17 jaar werkervaring verbreed met het gedachtegoed van continuous improvement en root cause analysis. Hierdoor bekijk ik vraagstukken op een meer holistische wijze. Mijn missie is om de vakgebieden tussen people development en performance improvement te laten samensmelten. People development wordt van oudsher gezien als een ‘cost center’, waarop bespaard wordt in minder voortvarende tijden.

Ik geloof dat het met de juiste aanpak een ‘profit center’ kan zijn, welke aantoonbaar resultaat op zowel korte als lange termijn bewerkstelligt. People development is zelden een doel op zich, maar een middel om organisatieresultaten te behalen. Het vinden van de grondoorzaak en het kunnen aantonen van de business impact staan centraal in mijn aanpak. Daarbij ontwikkel ik interventies die het verschil maken. Creatief, relevant en met aantoonbare impact.

info@guusvandeelen.nl

0031 6 39834158