Workshop:
Optimaliseren van je L&D afdeling


L&D Quickscan

In deze workshop werk je aan een gericht plan voor een nog betere dienstverlening en bedrijfsvoering van je L&D-afdeling of academie. Veel L&D-afdelingen zijn door de jaren heen organisch gegroeid, waardoor ontwerpprincipes uit het verleden nu mogelijk niet meer passend zijn. Tijdens de workshop herijk je de bouwtekening van je afdeling en vertrek je vanuit de huidige situatie om vervolgens een logisch en passend plan te maken voor de korte en lange termijn.

Je maakt samen met vakgenoten (of met je eigen team) een reis langs de verschillende uitingsvormen van Learning & Development binnen organisaties. Hierbij redeneer je steeds vanuit de opgave van jouw organisatie: Welke uitdagingen hebben we te overwinnen, welke vorm is dan het meest passend en welke voor- en nadelen kleven er aan iedere aanpak? Tegelijkertijd sluit je aan bij het type organisatie en haar volwassenheidsniveau.

Middels een QuickScan vergroot jij je bewustzijn en vaardigheden om je L&D-afdeling weloverwogen en op de meest passende wijze te organiseren en (her)positioneren. Het resultaat? Focus en een heldere routekaart, die leidt tot tevreden klanten, meer (positieve) impact op bedrijfsresultaten en een goed geoliede L&D-afdeling.

Aan het einde van de workshop heb je:

  • een heldere routekaart van wat je blijft doen als L&D-afdeling, maar ook waar je veranderingen wilt doorvoeren;
  • concrete handvatten om de gewenste koerswijziging praktisch vorm te geven;
  • krachtige argumenten om je stakeholders in de gewenste verandering mee te nemen.
“De workshop over de positionering van L&D was voor mij als een puzzel die in elkaar viel. Guus heeft met zijn heldere en handzame visie hierop mij de juiste ingrediënten gegeven om de komende tijd de goede gesprekken op de juiste plekken te kunnen voeren. En ook heel fijn om met vakgenoten een keer over onze eigen organisatie te kunnen sparren i.p.v. de leervragen van anderen te ontrafelen.”
Esmeralda Francino
Manager HRD – ROC Midden Nederland

Quickscan 50 shades of L&D

Deelnemen

De kosten van deelname zijn: € 495,- ex btw

22-01-2025  (ook incompany mogelijk)

Locatie
Suits aan de Gracht                            Plompetorengracht 18, 3512 CD Utrecht