Evalueren met meer impact

Evalueren met meer impact 

Praktisch, direct toepasbaar en op wetenschap geïnspireerd!

Herkenbaar?

Levert jouw evaluatievragenlijst maar weinig input voor hoe je de effectiviteit van jouw training kunt verbeteren? Met de juiste vragen op de juiste manier kan het wel!

Het evaluatieformulier kort na een training is veruit de meest gebruikte evaluatievorm. Vaak gebruiken we schaalvragen als: ‘Wat vond je van de leervorm?’ en ‘Hoe beoordeel je de trainer?’

Vanuit de wetenschap weten we dat er nauwelijks een verband bestaat tussen hoe deelnemers antwoorden in een evaluatie en wat ze uiteindelijk leren. Moeten we onze deelnemers dan niets meer vragen? Jawel! Het gaat erom wat je ze vraagt. En hoe je dat doet.

Het kan beter!

Afbeelding met tekst, persoon, person, kostuum

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zonder al te veel inspanningen en complexiteit kun je de evaluatie binnen jouw organisatie of training drastisch verbeteren. In een praktische training van een dag werken we toe naar een concrete uitkomst, namelijk een verbeterde set vragen toegespitst op jouw situatie. Direct en praktisch inzetbaar.

Guus van Deelen en Ilona Boomsma leren je tijdens de dag welke vragen wél iets zeggen over de effectiviteit van een opleiding. Vragen die oproepen tot verbeteracties. Dit door de wetenschap geïnspireerde gedachtegoed is ontwikkeld door Will Thalheimer.

Ervaringen van deelnemers:

Senior adviseur L&O bij de Rijksoverheid.

Bootcamp die meer dan waarmaakt wat wordt beloofd. Bevlogen trainers, goede inhoud en praktische tips en oefening met eigen casus. Absoluut de moeite waard om te volgen als je next step qua evalueren wilt zetten.

Opleidingsadviseur in de retail

Ilona en Guus zetten je aan tot nadenken over het hele evaluatieproces, van het opstellen van de vragen tot en met de follow-up (wat doe je met de verzamelde data). Zij hebben een heldere visie hierop, die resulteert in een duidelijke meerwaarde van de evaluaties.

Zelfstandig opleidingskundige

De workshop vond ik positief confronterend, ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan. Ik kan met de praktische tools direct aan de slag. No more Likert-scales… een uitdaging!

Data bootcamp:

Groep 7: 12-10-2023 9:30 tot 16:30

Kosten: €595 per persoon, twee deelnemers uit één organisatie €1000,- (all-in, ex btw)

Locatie: Landhuis in de stad, Utrecht

Begeleiders: Guus van Deelen, Carmen Smeenk

Inschrijven of meer info: info@guusvandeelen.nl